Jdi na obsah Jdi na menu
 


League of Legends

 League of Legends (česky: Liga legend, zkráceně: LoL) je online hra pro více hráčů, která je inspirována proslulou mapou DotA(Defense of the Ancients) ve hře Warcraft III: The Frozen Throne. Jedná se o hru typu free to play s podporou tzv. mikroplateb. Pro platformu Windows byla vyvinuta studiem Riot Games. Hra byla oznámena dne 7. října 2008 a spuštěna 27. října 2009.

Hru nelze hrát přímo v prohlížeči, je potřeba stáhnout si klienta. Toho lze získat na oficiálních stránkách a po instalaci je nutné se zaregistrovat.

V současnosti Riot Games spravuje servery EUNE (EU Sever a Východ), EUW (EU západ), NA (Severní Amerika), OCE (Oceánie), LAS/LAN (Jižní a Severní Latinská Amerika), RU (Rusko), TU (Turecko) a BR (Brazílie). Dále existují servery CN (Čína), TW (Taiwan), GARENA (Singapur), JPN (Japonsko) a KR (Jižní Korea), které jsou oddělené od zbytku a nedá se na ně z jiné země zaregistrovat.

Pro Čechy se doporučuje hraní na EUNE (EU Sever a Východ) nebo EUW (EU západ) a to kvůli nejrychlejšímu spojení se serverem a plné podpoře českého jazyka (EUNE).

 

Ve hře

Proti sobě se postaví dva týmy po 5 (5 vs 5) nebo 3 (3 vs 3) hráčích. Každý si zvolí svého hrdinu a střetávají se na třech (5 vs 5) nebo dvou (3 vs 3) liniích, přičemž každý v týmu má svoji úlohu - ad carry, což je hrdina, jenž je schopen zbůsobit velké poškození pouze pomocí své zbraně, nikoliv používáním kouzel, ale na druhou stranu neustojí velké poškození, support neboli podpora, měl by být na linii s ad carry a udržovat ho dlouho naživu, aby ad carry mohl dostávat více zkušeností a zlatajungler, který není na žádné linii ale v tzv. jungli (džungle či les), kde získává zlato a zkušenosti z neutrálních příšer a tank, který by měl iniciovat teamfighty ("týmové bitvy", viz níže) a vydržet hodně poškození. Cílem hry je zničit nepřátelskou základnu a zabránit nepřátelskému týmu ve zničení té vaší. První tým má barvu modrou a druhý fialovou. Na liniích se střetávají nejen hrdinové, ale i tzv. minioni (jsou to menší slabé jednotky, jež chodí po stejných trasách (česky poskoci), kteří se objevují pravidelně ve velkých množstvích). V základně je Nexus (když zničí tým nepřátelský Nexus, vyhrává), Inhibitor (když zničí tým nepřátelský Inhibitor, vyvolá tzv. super miniony, kteří jsou mnohem silnější než obyčejní minioni) a po liniích jsou rozestavěny věže (ve hře 5 vs 5 za spawning poolem, dvě před Nexusem, jedna před Inhibitorem a další dvě na linii, ve hře 3 vs 3 jedna za spawning poolem, jedna před Nexusem, jedna před inhibitorem a jedna na linii), spawning pool (Vyvolávací místo, kde se hrdinové objevují na začátku hry a obživují, když jsou zabiti. Za spawning poolem je také věž) a obchod (zde si hráči nakupují předměty, které zvyšují hrdinovu bojeschopnost). Věže slouží jako obrana před nepřátelským týmem, nebo působí nepřátelskému týmu masivní poškození. Každá hra je v podstatě rozdělena do dvou fází. Na začátku každé hry je takzvaný lining, kdy se spolu střetávají jeden nebo dva hráči na každé linii a pokouší se dostat co nejvíce goldů (zlata) z minionů. Okolo 15. minuty hry začínají takzvané teamfighty ("týmové bitvy"), kde se střetávají celé týmy. Tyto bitvy obvykle rozhodují o výsledku hry. Hra končí zničením takzvaného Nexusu, což je hlavní budova.
 

 

Strategie výhry

Pro hrdiny (tj. hráče) je důležité, aby vždy zůstávali za svými miniony (vojáčci). Pokud tak nečiní, útočí nepřátelští minioni a věže na hrdinu, a tím ho zraňují a mohou ho i zabít. Pokud však hrdina postupuje správně, tak nepřátelské miniony zdálky zabíjí a za to získává jak peníze, za které si nakupuje předměty, tak i zkušenosti, díky nimž postupuje na nové levely a vylepšuje své speciální schopnosti. Ty poté používá na zabíjení nepřátelských hráčů. Podstatnou součástí dobré hry je nakupování správných předmětů, aneb je jich velké množství a pro každou postavu se hodí jiný, a jejich následné skládání sloužící k výrobě ještě mocnějších předmětů.

Ocenění ve hře

Během hry mohou hráči získat ocenění dvou typů. Prvním z nich je První prolitá krev, které je uděleno hráči, jenž v daném zápase jako první zabije jednoho ze soupeřů. Druhým typem je pak ocenění za zabití vícero nepřátelských hráčů, jež je odstupňované od dvou do pěti v pořadí Dvojzářez (doublekill)Trojzářez (triplekill)Čtyřzářez (quadrakill) aPětizářez (pentakill) popřípadě Šestizářez (hexakill) v Hexakill modu.

 

Platidla

  • XP – Experience Points, v češtině body zkušenosti, dostává hráč za hry (za vyhrané více, za prohrané méně), díky bodům zkušenosti postupuje na další úrovně až na maximální třicátou. Po ní už body zkušenosti nedostává. S novými úrovněmi se mu otevírají další tzv. Summoners spells, které si hráč vybírá před hrou (vždy dvě).
  • IP – Influence Points, v češtině body vlivu, jsou něco jako peníze ve světě League of Legends. Hráč si za ně může koupit hrdiny a runy (za vítězství dostane více IP, za porážku méně).
  • RP – Riot Points, v češtině Riot body, si hráč může koupit za peníze pomocí kreditní karty, Paypal, PaySafeCard, SMS, Moneybookers, U-kash a Předplacené Riot karty. Všechny způsoby jsou v ČR umožněny, avšak SMS je oproti ostatním značně znevýhodněna.[zdroj?]
  • Gold – platidlo přímo ve hře, jenž se požívá ke kupování výbavy pro hrdiny.

 

 

Postavy:

Jax 
Lux 
Urf 
Zac 
Zed 
 

Náhledy fotografií ze složky fotky

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

All internet will be CRASHED with XEvil!?

LatonyaInsaM,26. 3. 2018 19:00

Tato zpráva je zde zveřejněna pomocí programu XRumer + XEvil 4.0
XEvil 4.0 je revoluční aplikace, která může obejít téměř veškerou ochranu proti botnetu.
Captcha Rozpoznávání Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com a více než 8,4 milionu dalších typů!

Četl jste to - to znamená, že to funguje! ;)
Podrobnosti na oficiálních stránkách XEvil.Net, je bezplatná demo verze.