Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ano Šéfe

Jsme tu proto, abyste v hospodách nejedli blafy! Uvádí Zdeněk Pohlreich.

Zdenek Polhreich

posledni.jpg


Osobní život

Poté co nesložil přijímací zkoušky na střední školu, nastoupil do učebního oboru kuchařVaření jej nejprve vůbec nebavilo.[2] Po vyučení nastoupil do pražského hotelu Stop.[3]

Na přelomu 70. a 80. let byl členem reprezentačního baseballového týmu. Po zájezdu do Nizozemska začal uvažovat o emigraci a v roce 1986 se k ní rozhodl.[3] Realizoval ji o tři roky později. Přes jeden rok strávil v Nizozemsku, z něhož po obdržení povolení odjel do australského Adelaide, kde mu v začátcích pomáhal strýc. Začal jako druhý kuchař v restauraci La Guillotine, v níž se později stal šéfkuchařem.[3]

Po návratu z emigrace postupně pracoval na stejné pozici v Praze v hotelu Renaissance, Villa Voyta, Radisson SAS nebo Marriott. K roku 2010 provozuje Café Imperial a Divinis[4][5]. Café Imperial je podnik ve stylu prvorepublikových Grand Café. Divinis Ristorante je podnik vedený v italském duchu, od nábytku přes pokrmy a víno.[6] Učí na Střední škole gastronomické a hotelové (SŠGH) v Praze.[7]

15. října 2011 se podruhé oženil, u Bodamského jezera si vzal přítelkyni Zdeňku.

 

Vzdělání

  • SOU kuchařské, Praha
  • Hotelová škola, Praha
  • Institute of Business Studies, Praha

    Ocenění

    • 2000 vítěz President’s Award, Hong-Kong, Radisson SAS
    • 2001 vítěz President’s Award, Cancún
    • Profesionální školení

      • Cukrářský kurz na Regency College of T.A.F.E., Austrálie
      • Řeznický a pekařský kurz Gastronom school garden, Drážďany, Německo
      • Kurs čínské a thajské kuchyně DHP Culture, Šanghaj, Čína
      • LOTS training na Management School od Radisson SAS, Göteborg, Švédsko
      • 2002 Foundation of Leadership, Antem Marriott hotel, Mallorca
      • 2003 kurz Creating Marriott Leadership Culture, Renaissance hotel Praha
      • Mezinárodně certifikovaný školitel HACCP

        gurman_pohlreich_3.jpg

Kulinářské pořady diváky zásobují nejrůznějšími recepty. Zbrusu nový formát o  české gastronomii Ano, šéfe! však je úplně jiný! Majitel restaurace, která se ocitla ve finančních problémech, požádá o pomoc mistra šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, který na místě během týdne zjistí, jaké nedostatky mohou za to, že do podniku nechodí dostatek hostů. 

Podávají snad studené, přesolené, nedovařené, připálené nebo dokonce nechutné jídlo? Dostávají hosté malé porce, pivo pod míru nebo limonády ve špinavých skleničkách? Jsou servírky a číšníci k zákazníkům ochotní a vstřícní? Nemusejí hosté na své objednané jídlo a pití čekat příliš dlouho? Nebo je problém někde úplně jinde? 

158541-top_foto1-uqhd2.jpg


Zdeněk Pohlreich je sice přísný kritik, který pro šokující výroky nechodí daleko, ale zároveň rádce, jehož rady mají cenu zlata. Při své revizi nebude nikoho z personálu šetřit, naopak bude tvrdě prosazovat i nepopulární změny v provozu nefungujícího podniku. Po měsíci se do restaurace vrátíme se skrytou kamerou, abychom prověřili, jestli opravdu došlo ke zlepšení. Ano, šéfe! je pořad plný emocí, u kterého se nudit rozhodně nebudete!


 

Náhledy fotografií ze složky fotky

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář