Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ewa Farná

Datum narození:12.8.1993

Oblíbená music: Kelly Clarkson,Simple Plan,P!nk

Záliby: závodní lyžování

Pro ni největší úspěch (zatím) byl to, že se zúčastnila a poté i vyhrála polskou televizní soutěž Šance na úspěch.

Znamení: Lev

Výška: cca 165 cm

Oblíbený předmět: Matematika

Neoblíbený předmět: Fyzika                                                     

Oblíbený film: Mezi námi děvčaty

Barva očí: zelená

Barva vlasů: hnědá

Jméno otce: Tadeusz

Jméno matky: Karin

Sestra: Magdaléna

Bratr: Adam

Domácí zvířata: Fenka Zora

Přezdívky v rodině: Ewka, Ewusia a ve škole Ewa

 


 

Životopis

Ewa Farna je mladá talentovaná poprocková zpěvačka, která po své debutové desce ,,Měls mě vůbec rád" přišla s druhým albem s názvem ,,Ticho", které pokřtila Lucie Bílá. Ewa žije nedaleko Třince ve Vendryni, má dva mladší sourozence, bratra Adama a sestru Magdalénu.

V létě 2007 Ewa relaxovala prací, což je, jak sama tvrdí, její nejoblíbenější činnost. Se svojí kapelou odehrála na desítky koncertů a festivalů, s fotografem Ondřejem Pýchou nafotila kolekci fotek na promo svého „Ticha“ a ve studiu dokončila polskou verzi debutového alba „Měls mě vůbec rád“, jež na polském trhu vyjde u Universal Poland.

Ewa Farna toho za svoji kariéru stíhla opravdu hodně. Její první deska „Měls mě vůbec rád“ se stala „Nejprodávanějším Debutem v kategorii „Objev roku“ v anketě Deska roku Allinaz 2006 , letos v červnu převzala od Universal Music platinovou desku za prodej více než 25.000 nosičů. Vyhrála titul „Objev roku Českého slavíka 2006“, „Objev Ro(c)ku“ časopisu Rock & Pop, „Objev rocku“ hudební televizní stanice Óčko, „Nejlepší zpěvačka“ v dětské anketě Jetix Awards, atd.

Všechny tyto zkušenosti, především koncerty a kontakt s publikem se „podepsaly“ na jejím druhém albu. Deska v žádném případě nebude tichá, jak napovídá její název vybraný podle ústředního singlu (který už mimochodem zní prostřednictvím rádií). O to se spolu s Ewou postaral tým producentů Lešek Wronka s hudebním producentem Danem Hádlem a muzikanti z Ewiny kapely. Album „Ticho“ bude obsahovat 13 písní od českých autorů Leška Wronky, Honzy Ponocného, kytaristy Ewy - Marka Trana a publishingu, textově se na albu podíleli osvědčení autoři z Ewina debutu Jana Rolincová-Hádlová, Petra Cvrkalová, Petr Šiška a také Ewa, která se autorsky podepsala na 4 textech. Na své si přijdou jak Ewini vrstevníci, náctiletí, tak starší publikum. Vokály si Ewa nazpívala na obě právě dotočené desky sama.

Od svého prvního koncertu v Třinci 16. března 2007 do konce roku stihne Ewa odehrát přes 50 koncertů v Čechách, na Slovensku a v Polsku a letošní koncertní tečkou bude turné Lucie Bílé, kde se Ewa Farná s mini koncertní verzí objeví jako host. „Obdivuju její zpěv a pracovitost. Je to pro mne splnění si dávného snu“, říká Ewa o nabídce Lucie Bílé.

- První album ,,Měls mě vůbec rád", vyšlo 6.listopadu 2006 u Universal Music
- Singly: Měls mě vůbec rád a Zapadlej krám

- Druhé album ,,Ticho" , vyšlo 1. října 2007 u Universal Music
- Singl: Ticho a LA LA LAJ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Soutěže a ankety
- 2004 - 1. místo v okresní pěvecké soutěži ve Frýdku-Místku
- 2005 - 1. místo na Evropském festivalu mládeže v Polsku
- 2006 - 1. místo v polské televizní pěvecká soutěži „Šance na úspěch“
- 2006 - Český slavík Mattoni 2006 – „Objev roku“
- 2007 - RGM hudební ceny TV Óčka – „Objev roku“
- 2007 - Deska roku Allianz 2006 - album „Měls mě vůbec rád“ se stalo „Nejprodávanějším Debutem v kategorii „Objev roku“ (17 308 kusů)
- 2007 - „Objev Ro(c)ku“ v anketě časopisu Rock&Pop
- 2007 - Nominace na „Objev roku“ Anděl Allianz 2006
- 2007 - platinové album za prodej více než 20 tisíc desek
- 2007 - Nejlepší zpěvačka v anketě JETIX KIDS AWARDS 2007
- 2008 - 4.místo v Českém slavíkovi
- 2008 - Třetí Zpěvačka roku v anketě Anděl Allianz 2007
- 2008 - třetí místo v anketě Týtý v kategorii Zpěvačka ¶
- 2008 - Nejoblíbenější zpěvačka v anketě JETIX KIDS AWARDS 2008 prave ted má ewa zase bou první turné,vydala DVD blíž ke hvězdám live,objeví se v seriálu ošklivka katka a v polském seriálu "hela w opalach".Dokonce se objeví jako předskokanka na turné No Name.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Náhledy fotografií ze složky fotky

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář